Нискоенергетски и пасивни згради

Автор:

Д-р Петар Николовски, дипл. инж. арх.


Година:

2015


Издавач:

ГОЛДЕН АРТ ДОО Скопје

Печатено издание:


Статус на залиха:

при крај  


Цена:

350 денари / 5,70 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

280,00 денари / 4,60 € 


Концептот за градба на нискоенергетски, пасивни, нулаенергетски, биоклиматски, плус нулаенергетски и други згради е многу актуелен и сè повеќе применлив во светски рамки. Тој е резултат на сè поголемата освестеност за ограниченоста на енергетските ресурси, но можеби поважно за влијанието врз животната средина и наследството кое го оставаме за идните генерации.

Насловот на книгата коректно ја доловува обработената материја. Тука не се навлегува во детали од технички и технолошки аспект, со што се овозможува образложената проблематика да биде разбирлива и интересна за публиката со ошто образование, но може да послужи и како извор за основни сознанија за публика со техничко-технолошка заднина.

Книгата е со Б5 формат и има 112 страници исполнети со илустрации и фотографии во боја.

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.