Пасивно користење на сончевата енергија во архитектурата

Автор:

Петар Николовски


Година:

2016


Издавач:

Голден Арт Доо – Скопје

Печатено издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

350 денари / 5,70 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

280,00 денари / 4,60 € 


Книгата “Пасивно користење на сончевата енергија во архитектурата” од д-р Петар Николовски е негова трета книга од областа на одржливата архитектура и одржливото градежништво, енергетската ефикасност во високоградбата и оптималното користење на обновливите видови на енергија.

Авторот го анализира пасивното користење на сончевата енергија во архитектурата на зградите како важна компоненета на одржливото градежништво и архитектурата во современиот контекст на интерпретација на одржливиот развој динамичниот равој на знаењето во оваа област. Систематичноста во приодот кон анализата на сите битни елементи за пасивното користење на сончевата енергија во архитектурата, може корисно да послужи на архитектите во нивната секојдневна работа, но и да побуди интерес за дополнителна едукација и следење на динамичниот равој на знаењето во оваа област.

Книгата е со Б5 формат и има 134 страници исполнети со илустрации и фотографии во боја.

Повеќе

 

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.