Сините хоризонти на таткото и синот Трајковиќ

Автор:

Ѓорги Чачкиров


Година:

2019


Издавач:

Винсент Графика – Скопје и ќерките на Владо Трајковиќ

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

1500 денари / 24,40 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

1000,00 денари / 16,30 € 


Книгата “Сините хоризонти на таткото и синот Трајковиќ“  претставува едно ретко, уникатно и, би рекле, историско претставување на воздухопловните кариери на таткото Александар и синот Владимир Трајковиќ, а преку нив и на развојот на воздухопловството на овие простори.

Автор на оваа своевидна воздухопловна сага, којашто обработува период од речиси 100 години,  е г. Ѓорги Чачкиров, сообраќаен инженер – професионален пилот и наставник за основна обука на моделари и пилоти на авион. 

Оваа “дуографија” претставува прво дело од ваков вид, кое секако ќе ја надополни приказната за македонската воздухопловна историја.

Книгата е со А4 формат, двојазочно издание (македонски - англиски), со тврд повез и има 146 страници исполнети со фотографии во боја.

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.