Препознавање на облици

Автор:

д-р Анис Сефиданис, м-р Зорица Каевиќ, м-р Билјана Раичевиќ Велковска


Година:

2021


Издавач:

Факултетот за информатика при Европски универзитет Скопје

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

300 денари / 4,90 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

240,00 денари / 3,90 € 


“Препознавање на облици” од авторите д-р Анис Сефиданис, м-р Зорица Каевиќ и м-р Билјана Раичевиќ Велковска претставува неодминлива литература за сите кои целат да се бават со дигитална форензика, кибер безбедност и заштита на податоци. Книгата дава увид во процесите и методите на професионалните форензичари при анализата на дигиталните слики кои во себе содржат голема количина различни информации од најразличен формат.

Поделена е во 7 поглавја:

• Препознавање на примероци,

• Процес на препознавање на облици,

• Mетоди за препознавање на непознатите примероци,

• Примена на препознавање на облици,

• Препознавање на облици книжни банкноти,

• Автентификација на личноста со примена на минимално разгранети стебла на дводимензионална слика на дланката,

• Методи на идентификација на маскирани непознати сторители на казниви дејства.

Книгата е во Б5 формат, содржина презентирана на 158 страници дополнета со библиографија од 6 страници.

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.