Првата БИОРЕГУЛАЦИЈА

Автор:

Влатко Поповски


Година:

2022


Издавач:

Влатко Поповски

Печатено издание:


Статус на залиха:

при крај  


Цена:

350 денари / 5,70 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

250,00 денари / 4,10 € 


Авторот како да сака да каже дека ги открил клучните грешки во белосветските биохемии, причините за болестите и патот до здравјето, појаснувајќи дека е самоук и без формално образование на овие теми. Тврди дека открил „Иљач за лошотилак“, аргументира дека најголемиот дел од клетките се „мастојади“. Покрај здравствените согледувања, има доста хумор, критики кон одредени стереотипи и мислења од други автори. Дава холистички преглед за здравствените нарушувања, со акцент на погрешните референтни вредности на медицината за некои биомаркери, и нивна корекција како што кажува тој. Ги опфаќа и психолошките, социолошките, социјалните и прехранбените причини за болестите. Го ревидира поимот „здрава исхрана“ и вели дека суплеметацијата е задолжителна за секој што сака да живее здраво. Раскажува дека хомо сапиенсот постоел уште пред климатските промени, кога сите животни изумреле и само тој опстанал затоа што бил интелегентен па измислил врата, оган, оџак, ќебе, облека и научил да направи храна од сѐ што ќе најде. Тврди дека сите сегашни животни, се развиле после климатските промени и затоа можат да спијат на минус 20 степени и да живеат со месеци без да јадат. Понатака кажува дека со климатските промени, особено со носењето алишта, организмот не произведува доволно витамин Д, ниту го има во храната како порано, и задолжително треба да се внесува како додаток на исхраната како за бебињата така и за возрасните далеку повеќе од што едно време кажуваше медицината.

Толку е сигурен во тоа што го (о)пишува, што клучните биомаркери за ПРВАТА БИОРЕГУЛАЦИЈА ги објавил на 16 јазика:

Триглицеридите во крвотокот под 0,6 mmol/L (50 mg/dL).

Витаминот Д (калцифедиол): 140-240 ng/mL (350-600 nmol/L), по потреба повеќе, со мерките за претпазливост и по протокол.

Паратироидниот хормон (PTH intact) 5-25 pg/mL (0,5-2,5 pmol/L), ако треба околу долнава граница.

Љубов за повеќе окситоцин хормон.

 

СОДРЖИНА

• Психолошки фактори за болестите

• Сентимент и духовен имунитет

 

КОНФРОНТАЦИИ

• Основните исконски правила

• Рани показатели на здравствената состојба

• Точноста на биомаркерите

• Како ли дојдовме до ова дереџе

• Клучни биомаркери (примарни)

• Секундарни биомеркери

• Спорни биомаркери

 

РЕГУЛАЦИИ

• Регулација на липидниот статус во крвта

• Регулација на стомачниот микросвет 

• Регулација на естрогените

• Регулација на кортизолот

• Практики за регулацијата

• Други регулации на организмот

• Регулација на гени

• Избор за животот

 

ПРИЛОЗИ

• Ортомолекуларна медицина

• Микро-воспаленијата и стареењето

• Беневолентниот круг

• Социо-генетска наследност

• Липотаријанска диета (липоворска, липидна или липо диета)

• Позлатена супа

Формат: 207x150

Страници: 180

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.