Кабелска телевизија

Автор:

Кирил Крстевски


Година:

2006


Издавач:

Емитер ДОО

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100 денари / 1,60 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

80,00 денари / 1,30 € 


На едно место: сите елементи од системот, начин на проектирање и изведба на главната станица и кабелската мрежа. Задолжително за техничкиот кадар во кабелските телевизии.

Во брошурата "Кабелска телевизија" од Кирил Крстевски систематски се разгледани сите витални елементи на еден кабелски дистрибутивен систем, почнувајќи од главната станица па сè до крајните корисници во мрежата. Во брошурата се испреплетуваат анализата и синтезата (проектирањето) на кабелскиот дистрибутивен систем (КДС) во една функционална целина. Анализата на елементите е спроведена до определена длабочина, на квалитативно, техничко ниво. Проектирањето е прикажано на конкретни примери. Освен тоа, се изведени и некои генерални заклучоци кои прераснуваат во принципи при проектирањето на КДС.

Брошурата е со А5 формат и има 52 страници.

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.