Сателитска телевизија

Автор:

Кирил Крстевски


Година:

2004


Издавач:

Емитер ДОО

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100 денари / 1,60 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

80,00 денари / 1,30 € 


Како функционира сателитската ТВ од сателитот до приемникот, како се проектира сателитски приемен систем, како се монтира и позиционира сателитска антена

Брошурата "Сателитска телевизија" од Кирил Крстевски е книга со голема техничка и едукативна вредност. Во неа се прикажани сите елементи на системот за сателитска радиодифузија од ТВ сателитот до приемникот. Особено внимание е посветено на практичните содржини - дадена е концизна постапка за проектирање на приемен систем, како и детална постапка за монтажа и позиционирање на сателитски антени.

Брошурата е со А5 формат и има 52 страници

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.