Операциски засилувачи

Автор:

Горан Џамбазов


Година:

1999


Издавач:

Емитер ДОО

Печатено издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

100 денари / 1,60 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

80,00 денари / 1,30 € 


Основна теорија за операциските засилувачи плус табели со карактеристики на преку 400 типови операциски засилувачи, заедно со изгледот на нивните куќишта и распоредот на изводите.

Брошурата “Операциски засилувачи“ е каталог и прирачник што покрај себе треба да го има секој електроничар. Теоретскиот дел е составен од повеќе глави во кои е дадена основната теорија: вовед, основни кола, изведба на реален ОЗ, параметри на реалните ОЗ, заштитни мерки... Табелите содржат технички карактеристики и коментари за повеќе од 400 типови операциски засилувачи кои најчесто се сретнуваат во електронските кола.

Брошурата е со А5 формат и има 56 страници

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.