Обработка на аудиосигналот

Автор:

Миле Серафимовски


Година:

1999


Издавач:

Емитер ДОО

Печатено издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

350 денари / 5,70 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

280,00 денари / 4,60 € 


Книга за уредите за обработка на аудио-сигналот: ревербератори, еквилајзери, компресори, експандери и други процесори кои се користат во студијата и домашните системи.

Обработка на аудиосигналот" од Миле Серафимовски ќе ви помогне да ја осознаете техничката страна на аудиото. Материјата е презентирана во четири глави: Реверберација и ехо, Еквилизација, Регулација на динамиката и Системи за редукција на шум. Книгата завршува со Краток аудио речник, во кој накратко се објаснети многу поими од аудио-техниката. 

Книгата е со Б5 формат и има 154 страници

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.