ТВ-техника и нејзино сервисирање

Автор:

Наташа Божиновска, Зоран Тасиќ


Година:

2005


Издавач:

Емитер ДОО

Печатено издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

350 денари / 5,70 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

280,00 денари / 4,60 € 


Комплетна теорија и пракса. Книга + ЦД + 8 печатени табаци со сервисни шеми и упатства за поправка на преку 150 модели современи ТВ-приемници. Книга-прирачник за сите сегашни и идни ТВ-сервисери.

Материјата во книгата "ТВ-техника и нејзино сервисирање" од Наташа Божиновска и Зоран Тасиќ е поделена во 6 глави: Основни поими за светлината, Создавање на видеосигнал, ТВ-приемник, HDTV, Микропроцесорски приемник и Сервисирање на ТВ-приемници. Принципот на работа на ТВ-приемникот е објаснет детално, а сервисирањето на ТВ-приемниците е обработено постапно.

Книгата е со Б5 формат, има 164 страници а како додаток има 8 посебни Б3 табаци со сервисни шеми и ЦД со сервисни шеми и упатства од преку 150 модели на современи ТВ-приемници.

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.