Лесни авиони

Автор:

д-р Владимир Андоновиќ


Година:

2009


Издавач:

Владимир Андоновиќ

Печатено издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

350 денари / 5,70 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

280,00 денари / 4,60 € 


Оваа книга не е учебник, ниту техничко упатство, , ниту прирачник за летање и одржување, ниту енциклопедија, а сепак е од сè по малку. Се работи за монографија која на читателот му гот открива волшебниот свет на лесните авиони. Читајќи ја книгата и со помош на малку фантазија може да се запознаете на само со конструкцијатаи структурата на лесните авиони туку ќе летате, ракувате со моторот и ќе решавате определени кризни ситуации или неисправности.

Текстот е резултат на долгогодишбиот интерес на авторот за оваа проблематика во Военото воздухопловство, на Машинскиот факултет во Скопје, Воената академија - насока авијација, и најпосле во пилотската академија - Скопје Ер.

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.