Емитер 1-2/2015

Година:

2015


Број на списание:

195


Издавач:

Емитер ДОО

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

180 денари / 2,90 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

90,00 денари / 1,50 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Безвремен проект: миниПОНГ – видеоконзола со играта Понг; Дигитален фреквенцметар со нумеричка обработка (2); ОМНИБУС: Топ научни теми во 2014 година; ИНФОРМАТИКА: ЕМИТЕР IT AWARDS 2014; СТОЛАРСТВО: Изработка на електрична гитара (1); АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Објавени резултатите од анализа на податоците од вселенската мисија Rosetta; 9 милијарди планети со услови за живот во нашата галаксија (4): Планови за детекција на вонземен живот; ЕЛЕКТРОНИКА: Електронски ламби за почетници (2); ИНФОРМАТИКА: Најчести грешки при програмирање во Јава; Компјутерски алатки за дигитална форензика; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Конструирање за почетници (5); НА ГРАНИЦА НА НАУКАТА: Индиго-деца; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: 70 години Македонско радио (2); ИНФОРМАТИКА: 2014 ретро: година на созревање!; Вовед во PHP (5); АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Збор-два за трансмисијата; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Ралф Хенри Баер – таткото на видеоигрите; БИОЛОГИЈА: Сите луѓе со сини очи имаат заеднички предок; ЕЛЕКТРОНИКА: Новости од електрониката ; Едноставен тестер на тиристори и тријаци; Школа за електроника: Релаксациски осцилатори (3); КОЛУМНА: Научно-популарните списанија во светот и кај нас; ЕУРЕКА: Биолошки филтер за нитрати; МАКЕТАРСТВО И МОДЕЛАРСТВО: Mоделарски награди од “Фил-Феникс”; ОМНИБУС: Sci-tech времеплов; Создавање иноватори, а не корисници на технологија; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.