Емитер 9-10/2016

Година:

2016


Број на списание:

196


Издавач:

Емитер

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

200 денари / 3,30 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100,00 денари / 1,60 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА; Логичка сонда со детекција на импулси; OBD2 - дијагностички интерфејс; СТОЛАРСТВО: Изработка на електрична гитара (2); АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Екстрасоларна Земја во нашето најблиско соседство; АРХИТЕКТУРА И ГРАДЕЖНИШТВО: Топлинска изолација на надворешни фасадни ѕидови (1); НА ГРАНИЦА НА НАУКАТА: Енигмата на топчестата молња; ОМНИБУС: Фијаско на Макинова 2016; Несудени нобеловци; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Ја измеривме стапката на есплозиите на супернова во раниот универзум; Хигсовиот бозон го разјаснува отсуството на антиматерија; АЕРОНАУТИКА: Антонов АН-2 Колт; ИНФОРМАТИКА: Foundation Framework; Поврзување на SQL база со PHP; Зачувување на променливи во C#; Замена на кондензатори на матична плоча; Станува ли Фејсбук опасно место; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: Напредни техники за еволуција кон ерата на 5G; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: IBC 2016 Амстердам; Операциона сала: Звучници RIZ ELAK ZK110 и EI HSR ZK40; ЕЛЕКТРОНИКА; Предзасилувач за професионален микрофон; Електронски отстранувач на бигор (1); Мини-полнач на LI-Ion батерија; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Конструирање за почетници (6); АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Топлотна вредност на автомобилските свеќички; ЕНЕРГЕТИКА: Замена на водената пареа со CO2 во електроцентралите; МЕДИЦИНА: Опасности од синтетичките витамини; УВОДНИК: Повторно заедно! + многу кратки информации и Писма од читатели со одговори од нашите стручњаци.

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.