Емитер 12/04

Година:

2004


Број на списание:

86


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Метеорити - реална опасност од вселената или фикција?;Небото над Македонија во декември; Мисијата Венера; АЕРОНАУТИКА: Eurofighter Typhoon; ИНФОРМАТИКА: Основи на програмирањето во Јаваскрипт; Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0; MandrakeMove 1.0 - виртуелна едноставност; Телнет; Intel Centrino - мобилна технологија; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: Neonode N1 и TelMe T939; Модна линија на Нокиа - 7260, 7270 и 7280; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: VTREK DV-02; Sherwood R-865 - 7.1 аудио и видео рисивер; Genelec серија 8000; ЕЛЕКТРОНИКА: Сервисирање на ТВ-приемници (10. дел) - Вертикална временска база; PN спој како температурен сензор; ФМ радиоприемник за УКБ радиодифузно подрачје; Терморегулатор за лемило; Стробоскоп со неонка; ЕНЕРГЕТИКА: Хибридни системи за производство на електрична енергија; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Ролс Ројс - 100 години луксуз; За ознаките на моторните масла; МЕДИЦИНА: Витамин Ц; ФОТОТЕХНИКА: Дигитален фотоапарат Sony DSC-P73; ИСТОРИЈА И АРХЕОЛОГИЈА: Енигмата за Атлантида; ОМНИБУС: Еурека 2004 + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...       

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.