Емитер 9/04

Година:

2004


Број на списание:

83


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Планетата Меркур повторно на нишан на астрономите; Луѓе на месечината - лага или подвиг?; Небото над Македонија во септември; АЕРОНАУТИКА: Идни кинески борбени авиони; ИНФОРМАТИКА: Како да го уништите сопствениот компјутер;         Тројанци; Работа со кориснички привилегии; The Open CD 1.4; Кабелски Интернет; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: Телетекст; CABIR - првиот вирус што ги напаѓа мобилните телефони; ЕЛЕКТРОНИКА: Сервисирање на ТВ-приемници (7. дел) - Хроминентни сигнали; 70W автомобилски засилувач; Аларм за автомобилски светла; Автоматско светло за автомобили; Вклучување и исклучување на триодни тиристори; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Историја на звучниците (2. дел); Тест: Звучник CAV Fi-III  ; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Автомобил на воздух; Варијабилен вентилски развод; Волво YCC - жените за жените; МЕДИЦИНА: Витамин Е; МАТЕМАТИКА: Решенија на математичките проблеми од претходниот број; ОМНИБУС: Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...    

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.