Емитер 4/2014

Година:

2014


Број на списание:

189


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Дигитален часовник со големи дисплеи; 200W Hi-Fi засилувач во класа Д (2); ИНФОРМАТИКА: SATA Express – нова димензија на протокот на податоци; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: MultiАir технологија; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Детектирани гравитациските бранови; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Роботизиран систем на ТВ-камери (3); ЕЛЕКТРОНИКА: CM8870 – DTMF приемник; Автоматски прекинувач за осветлувањето со предупредување при гасење; ИНФОРМАТИКА: Intel Xeon E7 V2 – најмоќната "ѕверка" на Интел!; ИДФ2014 Шензен; ЕНЕРГЕТИКА: Енергетска ефикасност (4); МЕДИЦИНА: Интервју: Петар Стојанов - добитник на наградата "Најдобар млад научник за 2013 година"; ЕКОЛОГИЈА: Пречистителна станица за отпадни води (2); ХЕМИЈА: Молекули и реакции со Chemsketch 12.0; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Panasonic AG-HMC80P – можеби ова е камкордерот што го барате?; ЕЛЕКТРОНИКА: Новости од електрониката; ИНФОРМАТИКА: Спартанска едноставност – ACDSee Free!; Флешување на Nokia телефони со PHOENIX Service Software; ФИЗИКА: Факти за гравитацијата; ОМНИБУС: Sci-Tech времеплов; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.