Емитер 2/2014

Година:

2014


Број на списание:

187


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Безбедносен систем со PIC; Едноставен алкотестер; ИНФОРМАТИКА: Што кога Windows-от ќе затаи?; ФОТОТЕХНИКА: Тест: Sony Alpha 3000 - интересен микс!; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Потрагата по честички од темната материја во ќор-сокак?; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Роботизиран систем на тв-камери (1); МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Магнетни лежишта; ЕНЕРГЕТИКА: Енергетска ефикасност (2); ЕУРЕКА: Апарат за предрециклажна обработка на ПЕТ-амбалажа; ИНФОРМАТИКА: Андроид апликации што морате да ги имате!; ЕЛЕКТРОНИКА: Single-ended засилувач со PCL86 (3); ЕЛЕКТРОНИКА: Регулатор на температура (1); Школа за електроника: Полуспроводнички релеј; Новости од електрониката; ИНФОРМАТИКА: CrashPlan – солиден безбедносен план за вашите податоци; Останавме без… звук!!!; МАКЕТАРСТВО И МОДЕЛАРСТВО: Градба на Ф3Ј едрилица "Викторија"; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Збор-два за моторот СВС; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Тест: Телескоп Celestron Astromaster 130EQ; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Сакате да набавите нов камкордер?; Референтен студиски монитор RCF MYTHO 8; МЕДИЦИНА: Како да се излекува зависноста со алтернативни методи?; Создаден вирус што ќе лечи слепило; ФИЗИКА: Нови материјали најавуваат нова оптичка технологија; ОМНИБУС: Sci-Tech Времеплов; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.