ЕМИТЕР 1-3/2019

Година:

2019


Број на списание:

199


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

200 денари / 3,30 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100,00 денари / 1,60 € 


КОЛУМНА: Епидемија на заглупување; ОМНИБУС: Кратки информации; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Неутрината ги редат галаксиите во круг; Староста и димензиите на универзумот; Блиска средба на една ѕвезда со нашето Сонце; Во потрага по изворот на загадочните радиосигнали; Нов метод за утврдување на  експанзија на универзумот; АЕРОНАУТИКА: Школска едрилица Чавка; ИНФОРМАТИКА: Форензичка идентификација со препознавање на облици; Kaspersky Small Office security; Невидливост на интернет?; Ботови  на социјалните мрежи; Ултрабрз интернет во Ресен; ФОТОТЕХНИКА: Canon EOS R - само за вас блогери и инфлуенсери; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Звучници Avantgarde Acoustic; Подобрување на звучникот CAV DP 265; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: Одржување на радиоврски со нископоставени антени; ЕЛЕКТРОНИКА: Изработка на торусни калеми и трансформатори; Совети, надградби и модифи-кации на Таурус Rx/Tx; Школа за електроника: Шмитов тригер; Контролер за пумпа за вода; АРХИТЕКТУРА И ГРАДЕЖНИШТВО: Топлинска изолација на надворешни фасадни ѕидови (4); ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: M18 FUEL безжичен клуч; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Електрични возила (4); Мотор на вода; ИНДУСТРИСКИ ДИЗАЈН: Индустрија 4.0; НАУЧНА ФАНТАСТИКА: Дина - Песочна планета; ФИЗИКА: Черенкова радијација во вакуум?; Квантна телепортација на рекордно големо растојание; ХЕМИЈА: Економично моделирање структури во природните науки; МЕДИЦИНА: Заблудите за витаминот Д; ЕУРЕКА; Писма и Исправки; ППК сервис

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.