ЕМИТЕР 1-6/2021

Година:

2021


Број на списание:

203


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

при крај  


Цена:

200 денари / 3,30 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100,00 денари / 1,60 € 


Астрономија и астронаутика: Сознанија за темната материја; Хокинговата радијација потврдена по вторпат; Аеронаутика: AT 802-2U Longsword - борбена верзија на противпожарниот авион AT 802; Информатика: Препознавање со помош на вештачка интелигенција (1); Како Интернет Архивата ја прави Википедија поверодостојна; Како да бидете сигурни дека вашата мрежа нема да застари; Барај, па ќе пронајдеш; Приказната за криптовалутите; Аудио и видеотехника: Дигитални видеокомпресии (3); Теохаров Аудио - Високо “Ц”; Електроника: Гитарски ефекти - педали (2); QUAD засилувач за PC; Гитарска педала Marshall Guv’nor; Школа за електроника: Светлосен индикатор на ниво на течност; Nerd Watch - бинарен рачен часовник; Телекомуникации: Почетоците на радиото на поранешните ју-простори: Радио Белград; Електротехника: Makita DPG180 - безжичен пиштол за подмачкување; Автомобилска техника: Аткинсонов и Милеров термодинамички циклус; Градежништво и архитектура: Иновативни градежни материјали: Вакуумирани изолациски панели (ВИП); Хемија: Микропластиката е насекаде, но дали е штетна?; Дизел-гориво од пластика?; Научна фантастика: СФ-от на крстосница; Теми во научната фантастика (1); Медицина: Заблуди, измами и вистини: Штетноста на триглицеридите; Физика: Крај на ефектот на пеперутката; Омнибус: Кратки информации

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.