ЕМИТЕР 4/2022

Година:

2022


Број на списание:

204


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

200 денари / 3,30 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100,00 денари / 1,60 € 


Астрономија и астронаутика: Изградба на астрономска опсерваторија во Македонија; Аеронаутика: MQ-9 Reaper - дрон убиец; Lockheed T-33 Shooting Star - од неуспешен ловец до еден од најдобрите тренажни авиони; Информатика: Препознавање со помош на вештачка интелигенција (2); Python - програмирање за почетници; Среќен 50-ти роденден Интел 4004; Почетен настан во развојот на компјутерските науки во Македонија: Предавање на теорија на автомати; Како да инсталирате RAM во ‘22 г.; Дали сте за XDR?; Како да се рекламираме на Facebook и на Instagram; Аудио и видеотехника: Letter to the Editor; President Audio; Модификација на звучниците HSR 140 со два баса; Електроника: Гитарски ефекти - педали (3); Гитарски педал Ibanez Tube Screamer TS808; Школа за електроника: Плочки со печатени кола; Star Wars - рачна видеоконзола; Телекомуникации: Почетоците на радиото на поранешните ју-простори: Радио Загреб; Историја и археологија: Археолошки локалитет Градиште - Бразда; Електротехника: Makita XGT - 80V за поголема мобилност; Енергетика: Мојот прв домашно изработен фотонапонски систем; Архитектура и градежништво: Нанотехнологијата во функција на енергетската ефикасност на згради; Металство и машинство: Хармонични преносници; Научна фантастика: Теми во научната фантастика (2); Метеорологија: Атмосфера; Омнибус: Кратки информации од науката и техниката

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.