Емитер 9/2013

Година:

2013


Број на списание:

182


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Генератор на правоаголни импулси од 0,24 до 1000KHz; Микроконтролери од серијата PIC16F87x (2); ИНФОРМАТИКА: C# апликација – потсетник за одморање на очите; Топловодно греење (4); АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Исклучување на цилиндрите; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Мапа на интерстеларниот гас во нашата галаксија;АРХИТЕКТУРА И ГРАДЕЖНИШТВО: Македонски правилник за енергетски карактеристики на згради (1); ЕЛЕКТРОНИКА: Својства на оперативниот систем Linux во реално време (2); ИНФОРМАТИКА: Анатомија на кибер нападите; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Најнова мисија за истражување на тајните на Сонцето; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Дијагностика на дефекти на самоизградени склопови; Што прават емитерџиите: Oд радија со ламби до роботи на Марс; Растерувач на кучиња; ИНФОРМАТИКА: Симнување видео и аудио датотеки од интернет; Кога поштата повеќе не е приватна; ФОТОТЕХНИКА: Тест: FujiFilm Finepix SL1000; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Тест: Sony KDL-55W905A; TriCaster 40 – чудесна магична кутија на NewTek; "Алфа-аудио" – интервју со повод; ПСИХОЛОГИЈА: Соништа; ОМНИБУС: + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

 Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.