Приказна за хеликоптерот

Автор:

д-р Владимир Андоновиќ


Година:

2011


Издавач:

Владимир Андоновиќ

Печатено издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

250 денари / 4,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

200,00 денари / 3,30 € 


Оваа книга не е историја, а уште помалку приказна. Сепак, настаните и личностите обработени во неа имаат несомнена историска вредност. Во неа, на популарен начин е обработена еволуцијата на вертикалното летање, преку внимателен избор на настани и личности кои во таа еволуција имале доминантно значење.

Ова е последна книга од пионерската воздухопловна трилогија во нашата литература - Лесни авиони, Воздухопловни легенди и Приказна за хеликоптерот.

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.