Емитер 10/04

Година:

2004


Број на списание:

84


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Неутронски ѕвезди - Пулсари; Небото над Македонија во октомври; Опсерваторијата АТА; АЕРОНАУТИКА: Стелт технологија - "невидлива" авиосигнатура; ИНФОРМАТИКА: Тест на скенери; NetBus; COMEXPO - Southeast Europe Computer Exibition; Надгледување на Линукс оперативниот систем; Спам; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: Мобилни телефони од високата класа; ЕЛЕКТРОНИКА: Сервисирање на ТВ-приемници (8. дел) - RGB-матрица и излезни засилувачи; Регулација на 2kW еднонасочен мотор со независна возбуда; Стробоскоп за домашно диско; Минијатурен приемник за среднобраново подрачје; Езотеричен ват-метар за аудиозасилувачи; Мрежен волтметар; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Акустика на простории - мистерија или реалност; Hi-Fi звучник Mistuba Transs MTB-1620; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Пневматици - сé за и околу нив (1. дел); Кратка историја на автомобилот; АРХИТЕКТУРА И ГРАДЕЖНИШТВО: Материјали за изработка на спортски терени; МЕДИЦИНА: Витамин К; ФИЗИКА: Преглед на историскиот развој на технологијата на хетероспоевите; ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: Black&Decker HP12KD; ОМНИБУС: Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...    

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.