ЕМИТЕР 7-8/2023

Година:

2023


Број на списание:

206


Издавач:

Емитер

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

200 денари / 3,30 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100,00 денари / 1,60 € 


Омнибус: Кратки вести; Ин Мемориам Зоран Тасиќ; Астрономија и астронаутика: Ѕвезди и ѕвездени системи во опсег од 10 светлосни години од нас; Мистериозните Голијати што ги контролираат галаксиите; Аеронаутика: Постанокот на параглајдерот; Информатика: Вештачка интелигенција - основи, развој и што понатаму; Што е QRishing и како да го избегнете?; Unix/Linux команди за почетници (1); Дигитален компјутерски доказ (2);  Аудио и видеотехника: Подобрување на звучниците Mission 753 Freedom; Култните студија на Abbey Road; Sony Bravia XR X95L Телекомуникации: Почетоците на радиото на поранешните ју-простори (4): Радио Сараево; Енергетика: Евтина батерија со 4 пати поголем капацитет од литиум-јонска; Електроника: Електронски ЈСП систем; Направи сам: 1W ФМ УКБ PLL радиопредавател Вероника; Гитарски засилувач со TDA2030; Металство и машинство: Промена на трклачки лежишта на машина за перење алишта; Автомобилска текника: Природна експлоатациона припадност на моторите СВС (1); Архитектура и градежништво: Нејзиното височество плута (2); Макетарство и моделарство: Градба на кит комплет РК едрилица Спирит 100; Физика: Ласер за наведување на молњите; Научна фантастика: Научната фантастика и книжевноста (2) – Вистинските почетоци; Скриени скапоцени камења; Еурека: Предлог когенеративна термоенергетска постројка во фабрика за квасец Битола

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.